Zoek
Sluit dit zoekvak.

Iedere ouder hoopt dat zijn of haar kind een goede slaper is. Want korte en onderbroken nachten, daar wordt niemand blij van. ? Helaas heb je dit zelf niet altijd in de hand, maar een slaapritueel kan wel zorgen voor een goede start van een goed slaappatroon.

Een slaapritueel helpt je kindje te laten ontspannen en een slaapverwekkend hormoon te produceren. Kinderen die nog geen tijdsbesef hebben, leren op deze manier begrijpen dat het bedtijd is. Door steeds dezelfde handelingen uit te voeren en dezelfde voorwerpen te gebruiken voor het slapengaan, zal je kindje dit herkennen en ook gaan koppelen aan het slapen.

Je kan al starten met een slaapritueel wanneer je baby zo’n 6 à 8 weken oud is. Dit hoeft dan zeker nog niet lang te duren. Het gaat over de handelingen en gewoontes die steeds terugkomen. Je past het ritueel aan naargelang de leeftijd van je kind.

Probeer steeds te zorgen voor dezelfde routine en structuur.

Denk bv aan een badje nemen voor het slapengaan. Dit zorgt voor ontspanning van het lichaam. Voor vele kindjes werkt dit ook heel ontprikkelend. Zorg voor een leuk badspeeltje en kalmerende verzorgingsproducten zoals het assortiment van Naïf en sluit de dag op een fijne maar rustige manier samen af.

Ga naar de badjes
Ga naar badspeelgoed
Ga naar verzorgingsproducten
 
 

Vond je deze blog interessant? Laat het ons weten of deel een leuke foto van je mini en tag ons hierin! ? Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur gerust een mailtje naar [email protected] en wij geven met veel plezier een antwoord op al jouw vragen.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met ondersteuner in het kleuter- en lager onderwijs Laurie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *