Dëna open ended en zoveel meer

Dëna is gemaakt door ouders, ouders die het leuk vinden om tijd door te brengen met hun kinderen en een band met hen willen opbouwen. Kinderen spelen graag vrij (open ended) en geregeld ook wild met elkaar of met speelgoed. Ze gooien en bijten met speelgoed en hiervoor is het siliconen speelgoed van Dëna steeds veilig (BPA vrij). Dëna biedt speelgoed aan waarbij hun fantasie wordt gestimuleerd en zintuigen worden geprikkeld al vanaf de babyjaren. Het dëna speelgoed mag in de oven , diepvriezer en afwasmachine, waardoor het ook steeds hygiënisch blijft voor de allerkleinste.

Dëna speelgoed zet in op verschillende vaardigheden:

Cognitieve vaardigheden (o.a. constructies maken, sorteren per kleur, …)

Motorische vaardigheden ( o.a. fijne motoriek tijdens het binnenstebuiten draaien van de vormen)

Sociaal – emotionele vaardigheden (o.a. het samen spelen met leeftijdsgenoten, empathisch reageren tijdens een rollenspel of fantasierijk spel.

Sensomotorische ontwikkeling (o.a. verschillende zintuigen worden geprikkeld)

Dëna biedt eindeloze gebruiks- en spelmogelijkheden. Het kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en zelf in het water. Het is een een ideaal bijtspeelgoedje bij doorkomende tandjes, maar kinderen kunnen er ook met stapelen, bakken en vrij fantasierijk spelen. Dankzij de kleurrijke vormen en het zacht, flexibel materiaal is spelen altijd veilig.

Dëna bestaat in 4 verschillende collecties: Neon, Pastel, Nature, Diversity

Het ideale speelgoed voor elke levensfase van het kind:

 

0-1 jaar: Speelgoed en bijtring gecombineerd in een nieuw en origineel concept. Gemaakt uit platinasilicone, een bijzonder kwaliteitsvol materiaal, zacht, bestendig en 100% veilig.

2. Na de feestelijke introductie van het potje gaat het potje meer en meer aanwezig zijn in het dagelijks leven van je kindje. Wanneer je zelf naar het toilet gaat, laat je bij voorkeur je kindje mee gaan om op zijn of haar potje te gaan zitten. Als je kindje het nog niet prettig vindt met blote billetjes is dat helemaal oke. Probeer zo weinig mogelijk druk te leggen.

 

3. Wanneer je merkt dat je kindje klaar is voor een volgende stap kan je op vaste momenten samen naar het potje beginnen gaan. Bv na het eten, voor het slapen, voor het vertrekken naar de crèche of een activiteit buitenshuis. Neem hier voldoende tijd voor zodat dit geen stresserend moment is, maar een leuk momentje tijdens de routine. Moedig je kindje tijdens deze momenten aan om echt op het potje te gaan. Aanmoedigen met een leuk voorleesboekje of liedje niet forceren. Samen iets doen is nog altijd de leukste beloning voor een peuter/kleuter. Wanneer je merkt dat er meerdere keren per dag naar het potje wordt gegaan en het luierbroekje droog blijft, kan je het luierbroekje inwisselen voor een onderbroekje. Betrek ook hier je kindje weer bij en ga samen naar de winkel.

 

4. Moedig je kind doorheen dit proces steeds aan, positief benaderen werkt zo veel beter dan negatief gedrag benoemen. Wanneer het dan toch eens fout gaat, probeer hier dan zelf rustig onder te blijven. Communiceer met je kindje dat het niet erg is en dat hij / zij het volgende keer terug op het potje doet. Breng je kindje na een ‘ongelukje’ nog even naar het potje om duidelijk te maken dat dit wel de juiste plek is.

 

5. Kinderen hebben rond de leeftijd van 2 à 3 jaar controle over het vasthouden of loslaten van pipi of kaka. Sommige kinderen zijn op 2 jaar zindelijk, andere kinderen pas op 5 jaar. Dit is perfect normaal en toont ons weer dat elk kind uniek is en op zijn/haar eigen tempo groter wordt.

Tips voor extra hulp :

 
  • Wanneer je merkt dat jouw kindje de luiers toch net iets te gemakkelijk vindt, kan je voor minder absorberende luiers kiezen of een onderbroekje onder de luier doen. Zo voelt het kindje de ‘nattigheid’ meer en zal hij/zij dit vermoedelijk minder aangenaam beginnen vinden.

  • Wanneer je kindje niet op het potje wil, maar op het ‘grote toilet’ kan een opstapje en brilverkleiner worden geïntroduceerd. Persoonlijk vond ik dit na een tijdje ook praktischer (lees: minder opkuiswerk). Let er wel op dat je kindje in een goede houding op het toilet zit. Een goede houding op het toilet is belangrijk om goed te kunnen leegplassen. Zorg ervoor dat de voetjes altijd goed gesteund worden. Als de voetjes nog niet aan de grond kunnen, maak dan gebruik van een voetbankje. Laat je knieën goed open vallen en zit mooi rechtop.

    • Wanneer je merkt dat de ongelukjes blijven en je er zelf zenuwachtig van wordt is de kunst om toch niet op te geven. Laat de pamper uit als hij is vervangen door een onderbroekje. Zet geen stap terug. Bereid je bij elke uitstap goed voor en neem voldoende reservekledij bij . Leg matrasbeschermers in de zetel, in de autostoel, in de buggy, … zodat je het opkuiswerk tot het minimum beperkt.

     

Heb je vragen over dit onderwerp? Stuur gerust een mailtje naar [email protected] en wij geven met veel plezier een antwoord op al jouw vragen.