Search
Close this search box.
Waarom Open Ended Play zo populair is

Start jij binnenkort met ZINDELIJKHEIDSTRAINING en weet je niet goed waar te beginnen? Na 2 totaal verschillende zindelijkheidstrainingen en nog een laatste die eraan komt deel ik graag mijn ervaringen en tips!

Daarnaast verwijs ik ook naar producten uit onze webshop waar ik achter sta om te gebruiken tijdens deze ‘fase’.

Eerst en vooral: ieder kind is uniek en ieder kind zal op zijn of haar eigen tempo zindelijk worden. Er zijn verschillende visies die je kan volgen, maar ik ben ervan overtuigd dat jij als ouder nog steeds het beste weet wat jouw kind op dat moment aankan en wat voor jullie als gezin het beste werk.

De eerste en meest belangrijke tip van deze blog: volg jouw gevoel.

Daarnaast deel ik graag met jullie wat voor mij werkte en welke stappen je kan zetten in deze fase. Een fase die weer toont hoe jij jouw kindje steeds groter en zelfstandiger maakt. Een fase die niet op elk moment even leuk is en een fase die niet te vergelijken valt met andere kinderen.

Welkom in de fase van de zindelijkheidstraining.

Modu

Modu zijn pakketten bestaande uit grote bouwstenen van voelbaar schuim, verbindingsstukken en wielen. Allemaal ontworpen om kinderen te stimuleren een eigen creatie te maken. MODU stimuleert en ondersteunt elke ontwikkelingsfase van je kind.

Dëna

Het dëna speelgoed is gemaakt uit platinasilicone, een zacht en bestendig materiaal, zonder BPA en 100% veilig. Het bestaat in verschillende vormen, zoals huisjes, boompjes, en mannetjes, en kan eenvoudig binnenstebuiten gedraaid worden waardoor er weer een andere vorm ontstaat. Dëna speelgoed kan al gebruikt worden voor baby’s als bijtspeeltje en kent enorm veel speelmogelijkheden. Het is verkrijgbaar in fluo, pastel of nature kleuren.

Stapelstein

De stapelstenen van Stapelstein zijn enorm populair bij verschillende leeftijden. Ze hebben een prijskaartje maar het is de investering echt wel waard. De stapelstenen bestaan er in verschillende pakketen en kleurentinten. Zo kan je de stapelstenen gebruiken om een parcours te maken zoals reisje rond de wereld, te stapelen of sorteren, erin te schommelen of op te gaan zitten, als bootje in het zwembad en nog zo veel meer. Je kan ze zowel binnen als buiten gebruiken.

Balanceerborden

Een wobbel of ander balanceerbord lijkt voor volwassenen een gewoon, gebogen stuk hout, maar leg dit wobbelbord in de woonkamer en kinderen zien onmiddellijk mogelijkheden. Een brug, een schommeltje, een racebaan, een goal, je kan het zo gek niet bedenken, maar binnen open ended play past deze wobbel helemaal!

Maak het extra gezellig en koop bij je Wobbel een dekentje met of zonder kussentje. Lekker chillen!

Er bestaan tegenwoordig zelfs lessen wobbelturnen of wobbelyoga die je binnen of buitenshuis kan volgen. En ja hoor, de mama’s en papa’s mogen meedoen!

WayToPlay

De flexibele, waterdichte en onbreekbare autobanen van WayToPlay bieden vele spelmogelijkheden. Zeker in combinatie met andere speelgoed worden hele dorpen gemaakt met verschillende activiteiten of gebeurtenissen. De autobanen kunnen overal meegenomen worden. Een autobaan in het zwembad, in het bad, tussen de bladeren in het bos of op het strand. Met de autobanen van WayToPlay zit je goed op elke locatie.

Coblo

Een van mijn favorieten. Mijn eigen kinderen spelen hier echt dagelijks mee. De spelmogelijkheden zijn dan ook eindeloos. De sterke magnetische blokken maken het mogelijk om allerlei bouwsels te maken en om te gooien, te sorteren op kleur of cijfers of woorden te noteren, kunstwerken tegen een magnetische muur te maken en nog zo veel meer.

REGENBOOGPUZZELS

De regenboogpuzzels zijn tegenwoordig weer enorm populair. Onze favoriet deze in hout of siliconen gemaakt zoals deze van Dëna. Oneindig veel spelmogelijkheden zeker in combinatie met ander speelgoed. En volledig veilig voor de allerkleinste.

HOUTEN BLOKKEN

De klassieke houten blokken mogen niet ontbreken in ons lijstje van Open Ended speelgoed. Blokkenbouwsel maken traint het ruimetlijk inzicht van onze kleintjes. Blokken zien, daagt ook uit om bouwwerken te maken.

Tip: Fantasierijk speelgoed laat zich vaak goed combineren en dit zorgt voor nog meer spelmogelijkheden. Zet de dino’s maar eens bij de wobbel ;).

Heb je vragen over dit onderwerp. Stuur gerust een mailtje naar [email protected] en wij geven met veel plezier een antwoord op al jouw vragen.